Dietz Seaweed

Bogen – Rimelig Rå!

Rå og sund mad for hele familen

Kok og kostvejleder Anita Dietz er opvokset med traditionel dansk mad. I barndomshjemmet i Nordjylland var der mere sovs, kød og kartofler på menuen end eksotiske og eksperimenterende retter, men selv om Anita Dietz ikke har noget at udsætte på den mad, hun fik serveret som barn, er det alligevel en anden slags kost, hun kreererforsine egne tre børn i hjemmet i Værløse i dag.

forside_rimelig_raa_800h
Både her – og i Anita Dietz’ professionelle virke – er det nemlig raw food og naturlig mad, der bliver anrettet på tallerknerne.Og nu deler hun så ud af sine mange opskrifter i en ny kogebog med sunde hverdags retter til hele familien. Rawfood er et forholdsvis nyt ord i danske kogebøger. Selve begrebet rawfood betyder mad med energi og levende mad. Rawfood er ikke kogt, stegt eller friteret, men er tilberedt af rå ingredienser. Og så klinger rawfood godt sammen med såkaldt naturlig mad som grøntsager, frugter, økologisk kød, gode mælkeprodukter med mere. Alt sammen produkter, kok og kostvejleder Anita Dietz elsker at sammensætte til moderne og sund hverdagsmad.

”Når jeg har kastet min kærlighed på rawfood og naturlig mad, er det fordi, jeg gerne vil vise ganske almindelige familier, at det ikke behøver at være indviklet og tidskrævende at tilberede nærings rigtig energimad og klimavenlig mad i en travl hverdag. Jeg har selv tre børn, en travl mand og et arbejde, der ikke altid er fra ni til fire, så derfor er de opskrifter, jeg nu har samlet i min nye kogebog, lige til at gå til med ingredienser, der kan fås i et hvert velassorteret supermarked”
fortæller Anita Dietz, forfatter til kogebogen Rimelig Rå – rawfood og naturlig mad,som udkommer på forlaget INDBLIK den 9. oktober.