Dietz Seaweed

Skal jeg begynde med at spise tang ?

Skal jeg begynde med at spise tang ?

Hvorfor  skal jeg  begynde med at spise tang ? Det spørgsmål får jeg rigtig tit. Der er flere grunde til hvorfor man bør, kan eller evt. skal spise tang i maden.

1. Det gir en fyldig  smag i maden, det har umami smag, det er en form for trylle pulver til din daglige madlavning.

2. Det er sundt for din krop, ta feks jod, det har vi brug for, især vi kvinder, mange af os får slet ikke nok jod, tang er en naturlig kilde til at få jod.- feks 2-3  gram tørt tang i din madlavning hver dag er rigeligt.

3.Tang er miljø rigtig at spise, der er ingen miljø svineri ved at høste og spise tang overhoved. Plus det vokser naturligt omkring os.

Du kan yderligere læse lidt om tang her,  tekst og billed  er fra Anette Harbech Olesens nyhedsbrev  juli 2014

7c08d897116b638021c153c3f75fde7bbf3f437288683516f738bd062aa561f69ac5b0b46a26d1a7ca1ffe73849b51cc8bb84d07c589ac7dc15312bf18073a65

Tang er en fantastisk fødevare

Tang er en rigtig sund fødevare, rig på gavnlige omega 3 fedtstoffer, aminosyrer, jod og andre mikronæringsstoffer samt fibre. Tang tilfører også maden den ekstra smagsdimension, som kaldes Umami.

Jeg har hidtil anvendt små mængder tang fra Japan, Arametang, Noritang, Hiziki tang eller andre typer, når jeg tilberedte fiskeretter, salater eller andre retter, hvor den særlige salte smag af tang netop passede. Jeg må dog indrømme, at efter atomkraftulykken ved Fukushima, har jeg været en anelse tilbageholdende med tang fra Japan. Stor var derfor min glæde, da jeg erfarede, at de to tangentusiaster, Ole.G.Mouritsen og Anita Dietz Lykkegaard, har slået sig sammen om at udbrede kendskabet til den danske tang og inspirere os danskere til at bruge den i alt lige fra kager til kødretter.

Tang er virkelig næringsrigt, og næringsstofindholdet i tang er højere end i de fleste almindelige grøntsager. Netop derfor skal indtaget af tang ikke overdrives. Det skal doseres med måde, og det kan anvendes i salt, som tilbehør til fiskeretter, i is, eller som Anita siger; brug pulveriseret tang som Tryllepulver over maden. Anita Dietz Lykkegaard er blevet så begejstret for tang, at hun har startet en produktion af den sunde fødevare. Hun arbejder tæt sammen med professor ved Syddansk Universitet Ole G. Mouritsen, der er ekspert i fedtstyrer. Målet er at oplyse, inspirere og motivere til mere tang på de danske middagsborde. Du kan finde Anitas opskrift på tang salat HER

Ole G. Mouritsen er også forfatter til nogle af mine absolutte favoritbøger; nemlig bøgerne Sushi, Umami og Tang. Han ved om nogen, hvor sundt tang er, og siger: “Vi kender mest tang som noget der bruges i sushi, men det kan faktisk bruges på rigtig mange måder i madlavningen. Det har de fundet ud af i mange asiatiske lande, hvor tang er en vigtig bestanddel i kosten”.

Tang shoppen er her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *