Dietz Seaweed

Tang

 

Tangens sundhed!

Proteiner: Tang er en god kilde til protein og essentielle aminosyrer.

Kostfiber: Tang har et stort indhold af kostfiber. Fiber indholdet i tangen er utrolig stort, faktisk endnu større end i frugt og grønsager. Tangens fiber medvirker også til man bliver utrolig mæt når man indtager mad der indeholder tang. Fiberet i tangen er også med til at stabilisere vores blodsukkerniveau.

Folk der typisk spiser tang evt 1-2 gange dagligt i deres mad, vil efter tid også opleve deres sult er mindre. På den måde kan tang også virke slankende.

Da tang er et produkt vi spiser i små mængder, må man forvente der vil gå et godt stykke tid før man oplever en forandring ved at spise tang. Kroppens celler har brug for tid til at forandre og forbedre sig.

Vi anbefaler max. 5 gram tørrede tang pr dag, eller 50 gram friskt tang.

Det er pga. Det høje Iod indhold man ikke bare skal spise løs af tang.

Tangens smag er også så kraftig at man vil opleve det er ret svært at spise de 5 gram pr. dag.

Fedt: En anden god ting ved tang er det indeholder umættede og essientielle fedsyre, især omega 3.

Ifølge Ole.G.Mouritsens bog Tang er kosten i de vestlige lande ude af balance med hensyn til forholdet mellem omega-6 og omega-3 fedtstoffer. Vi spiser alt for meget omega-6. For meget ubalance i fedt stofferne kan medvirke til livsstilbetingede folkesygdomme, bla. hjerte-kar sygdomme, forhøjet blodtryk, fedme, type-2 diabetis og cancer. Ifølge Ole.G.Mouritsen tyder meget forskning på,at dette skyldes kosten. En af grundene kan være for få kostfiber, for lidt omega-3, for meget mad og for usund kost.

Vitaminer: Tang er rig på vitaminer og mineraler. Tang kan bruges hvis man ønsker at tabe sig da det er proteinrig og kalorielet. Typisk ligger det på 500-1000 Kj, pr 100 gram i tørret vægt.

Forsker mener at tangens indhold af vitaminier og mineraler er ti gange større end i landplanter.

Lidt tang dagligt i maden er også en god kilde til kalk.

Jod: Jod er utrolig vigtig for vores krop, vores skjoldbruskkirtel har brug for det til at danne de hormoner, der regulere kroppens stofskifte.

Tange er en rigtig god kilde for at få jod nok, vores landbrugs jord, vand og fødevare har simpelhen ikke nok jod.

Man er begyndt at tilsætte jod til vores bord salt, da man er opmærksom på så mange mennesker mangler det i dag. Skaldyr, fisk og tang, især Brunalge er et rigtig godt sted at få det fra. Der skal utrolig lidt tang til i ens hverdag for man er dækket med jod, ca 3 gram tørrede pr dag, som er ca 20-25 gram friskt tang.

I kina og japan har man i årevis brugt tang/alger til behandling for gigt, forkøleske, influenza, ormeinfektioner, cancer mm. Det er et meget anvendeligt natur medicin der. Flere og flere i norden bruger det også nu forhold til udrensning, sygdomme og i deres alm hverdag, udelukket pga sundheden i det.

De Dansk tangarter er alle vilde tangarter, som er høstet, tørret, sorteret og pakket ved håndkraft.

Høstet på bedste bæredygtige og skånsomme måde for miljøet.
Indholdet er af 1. kvalitet og alt er spiseligt.
De Islandske tangarter er alle høstet med stor respekt for miljøet,
Høstet med håndkraft i de rene farvande ved Stykkisholmur. Tangen tørres på en måde så
den bevarer det høje indhold af vitaminer, mineraler, sporstoffer og essentielle fedtsyrer.

Tangen ligger i poser med 20-50-250 gram

ØNSKER MAN FRISK TANG TIL SIN RESTAURANT ELLER KANTINE, KONTAKT MIG PERSONLIGT. 20976381- anita@dietzseaweed.com

Få mere information